1, 2 & 3 Ιουνίου 2018

   ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Αγιουρβεδικό Μασάζ Σώματος

Εισηγήτρια: Κατερίνα Παλαμήδη

Η Αγιουρβέδα είναι ένα πανάρχαιο ινδικό σύστημα ιατρικής που αντιμετωπίζει ολιστικά τον άνθρωπο και στοχεύει στην πρόληψη και στην αντιμετώπιση των ασθενειών και των δυσάρεστων συμπτωμάτων σε όλα τα επίπεδα.

Η Αγιουρβέδα (Ayurveda) επιδιώκει τη διατήρηση της υγείας μέσω της χρήσης φυσικών βοτάνων, ανθέων και ριζών, δώρα που μας έχει προικίσει η μητέρα φύση. Η Αγιουρβέδα είναι σανσκριτική λέξη και μεταφράζεται ως «Η επιστήμη της ζωής», από το «ayuh» που σημαίνει «ζωή» και το «veda» που σημαίνει «επιστήμη». Στόχος της Αγιουρβέδα είναι να αποκτήσει ο άνθρωπος τέλεια υγεία σε φυσικό, συναισθηματικό, νοητικό και πνευματικό επίπεδο.

Το Αγιουρβεδικό Μασάζ Σώματος (Full Body) πραγματοποιείται σε ολόκληρη την επιφάνεια του σώματος, εμπρός και πίσω, με τη χρήση ζεστού αγιουρβεδικού θεραπευτικού ελαίου, που επιλέγεται με βάση τον αγιουρβεδικό τύπο στον οποίο ανήκει ο δέκτης. Περιλαμβάνει απαλές, ρυθμικές κινήσεις στα χέρια, στην πλάτη, στα πόδια, στον κορμό και στο στήθος, δίνοντας έμφαση σε κάποια βασικά σημεία marma (μάρμα).

Τα σημεία marma, σύμφωνα με την αγιουρβεδική ιατρική, είναι συγκεκριμένες περιοχές του ανθρώπινου σώματος, όπου συναντιούνται κυτταρικοί ιστοί (φλέβες, αρτηρίες, τένοντες, μύες, οστά, αρθρώσεις κλπ.) και μορφοποιούν ζωτικές θέσεις, εξαιρετικά σημαντικές για την διατήρηση της ισορροπημένης λειτουργίας του οργανισμού.

Με το αγιουρβεδικό μασάζ σώματος ο άνθρωπος ωφελείται ποικιλοτρόπως, καθώς χαλαρώνει ο νους και το σώμα του, εξισορροπείται σε φυσικό και ενεργειακό επίπεδο, ενώ αισθάνεται περισσότερη ευεξία, υγεία και νοητική διαύγεια.

Οι συνεδρίες αγιουρβεδικού μασάζ σώματος βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος, απομακρύνουν τις τοξίνες, τρέφουν την επιδερμίδα, και μπορούν να βοηθήσουν αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση προβλημάτων όπως είναι το έντονο στρες, το συνεχές άγχος, οι αϋπνίες και οι σωματικοί πόνοι. Επίσης, έχει παρατηρηθεί ότι οι τακτικές συνεδρίες αγιουρβεδικού μασάζ βελτιώνουν την όραση και μειώνουν τα σημάδια της γήρανσης.

Η διδακτέα ύλη του σεμιναρίου ενδεικτικά:

  • Εισαγωγή στην Αγιουρβέδα.
  • Φιλοσοφία και Θεωρία των τριών Ντόσας.
  • Θεωρία των Βασικών Σημείων Μάρμα.
  • Στο πλαίσιο του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες θα διδαχτούν βήμα προς βήμα πώς να κάνουν ένα ολοκληρωμένο Αγιουρβεδικό μασάζ σώματος.
 

Στο σεμινάριο δίδεται και Τεστ για την έυρεση του Αγιουβεδικού Τύπου στον οποίο ανήκει κάθε άτομο, το οποίο οι συμμετέχοντες μπορούν να χρησιμοποιούν στις συνεδρίες τους.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ημερομηνία Διεξαγωγής 1, 2 & 3 Ιουνίου 2018
Διάρκεια
Παρασκευή 18:00 - 21:00, 
Σάββατο 10:00 - 19:00, Κυριακή 10:00 - 15:00
Τόπος Διεξαγωγής Χαλάνδρι, Αθήνα
Κόστος Συμμετοχής
160 ευρώ (Στην τιμή περιλαμβάνονται Εγχειρίδιο & Βεβαίωση Παρακολούθησης). 
Δεν συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ. 
Κράτηση Θέσης

Κατάθεση προκαταβολής 50 ευρώ σε τραπεζικό λογαριασμό και η εξόφληση την πρώτη ημέρα του σεμιναρίου. (Τράπεζα Πειραιώς 6847123842612). 

ΙΒΑΝGR 87 0171 8470 0068 4712 3842 612).
Για τραπεζικά έξοδα που ενδέχεται να προκύψουν από τη μεταφορά ή κατάθεση των χρημάτων στο λογαριασμό επιβαρύνουν τον καταθέτη.
Δηλώσεις Συμμετοχής
Μέχρι τις 29/5/2018 στα τηλέφωνα:
2114084608 6945619970.

     

Κατερίνα Παλαμήδη (Ποια είναι)
Ayurveda Massage Practitioner
 
Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις σχετικά με αυτό το σεμινάριο μπορείτε να επικοινωνήσετε με την εισηγήτρια Κατερίνα Παλαμήδη στα παραπάνω τηλέφωνα ή στο  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. .
 
 


 

 
Όνομα:
E-mail:
    Αρχική|Ας γνωριστούμε|Όροι Χρήσης|Πνευματικά Δικαιώματα|Επικοινωνία