Σεμινάρια

  

Βιωματικό Σεμινάριο

«Η Γλώσσα του Χρώματος»

Το σεμινάριο αυτό είναι ένα «πολύχρωμο ταξίδι» στις ιδιότητες των χρωμάτων, με προορισμό το πώς μπορούμε να αξιοποιούμε τις ευεργετικές τους επιδράσεις στην καθημερινή μας ζωή!

Το χρώμα είναι η γλώσσα της φύσης, του σύμπαντος… Τα πάντα γύρω μας έχουν χρώμα και κάθε χρώμα συνδέεται με ορισμένες ποιότητες. Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι το σώμα μας διαθέτει φωτοϋποδοχείς οι οποίοι απορροφούν το χρώμα μέσω του δέρματος και των ματιών. Η ακτινοβολία ενός χρώματος ή ακόμα και ο οραματισμός του αναγνωρίζεται από το φυσικό μας σώμα, από το νου αλλά και από τον υπερσυνείδητο νου, με αποτέλεσμα να επενεργεί θετικά στην καλή συναισθηματική, νοητική και φυσική μας υγεία.

Η χρωματοθεραπεία είναι ένα σύστημα θεραπείας που υπάρχει από τα αρχαία χρόνια μέχρι και σήμερα. Στην Αρχαία Ελλάδα μπορούσαν να επαναφέρουν την ισορροπία στο σώμα κάνοντας χρήση του χρώματος, ανάλογη με τα όργανα στα οποία εκδηλωνόταν η ανισορροπία. Ο Πέρσης γιατρός Avicenna (980-1037) είχε εντοπίσει τη ζωτική σημασία του χρώματος, τόσο σαν διαγνωστικό εργαλείο, όσο και ως θεραπευτικό μέσο, αναγνωρίζοντας τις διαφορετικές επιδράσεις που έχει κάθε χρώμα στον ανθρώπινο οργανισμό. Αντίστοιχα στην Ινδία, βάσει του συστήματος της Αγιουρβέδα η χρωματοθεραπεία χρησιμοποιείται προκειμένου να επανέλθει η ισορροπία στον άνθρωπο, ανάλογα με τον Αγιουβερδικό του τύπο. Την περίοδο της Αναγέννησης ο γνωστός θεραπευτής Παράκελσος θεωρούσε το φως και το χρώμα βασικά στοιχεία για καλή υγεία και τα χρησιμοποιούσε μαζί με ελιξίρια, βότανα και ορυκτά. Το 1877 ο Δρ. Seth Pancoast, διακεκριμένος γιατρός, είχε εκδόσει το «Blue and Red Light» όπου συνιστά την αξιοποίηση του χρώματος στη θεραπεία.

Υπάρχουν πολλές πηγές από τις οποίες μπορεί κανείς να αντλήσει πληροφορίες που επιβεβαιώνουν τη σημαντικότητα της χρήσης του χρώματος στην καθημερινή μας ζωή!

Σε αυτό το σεμινάριο θα κάνουμε μία εισαγωγή στο χρώμα και τις ιδιότητες των χρωμάτων και θα μάθουμε πως μπορούμε να επιτύχουμε την αυτοθεραπεία μας, την καλή διάθεση και μια πιο χαρούμενη και φωτισμένη ζωή μέσα από το χρώμα και τον χρωματικό οραματισμό.

Στην ύλη, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνονται:

  • Τι είναι το χρώμα. Οι ιδιότητες των χρωμάτων και πως επιδρούν στο φυσικό μας σώμα και στην ψυχολογία μας.
  • Χρώμα και Οραματισμός. Πως μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα χρώματα για οραματισμό ανάλογα με αυτό που έχουμε ανάγκη σε κάθε φάση της ζωής μας, σε φυσικό, νοητικό, συναισθηματικό ή πνευματικό επίπεδο.
  • Τα χρώματα της ενεργειακής μας ανατομίας και πως σχετίζονται με τη ζωή μας.
  • Εξισορρόπηση των ενεργειακών μας κέντρων με χρωματική αναπνοή.
  • Χρώμα και αριθμολογία.
  • Με ποιο τρόπο το χρώμα μπορεί να μας δώσει λύσεις σε ζητήματα που μας απασχολούν στην καθημερινή μας ζωή. Στο πλαίσιο αυτό θα υπάρχει βιωματικός οραματισμός.
  • Πώς να εξισορροπούμε τα ενεργειακά μας κέντρα μέσα από τα χρώματα των κρυστάλλων.

ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ

Μπορείτε να εκδηλώσετε την πρόθεσή σας για την δημιουργία ομάδας, επικοινωνώντας μαζί μας. Η εκδήλωση ενδιαφέροντος δεν σας δεσμεύει, μπορεί όμως να κινητοποιήσει την οργάνωση των σεμιναρίων και των εκπαιδεύσεων που έχουμε να σας προσφέρουμε με αγάπη και σεβασμό. 

    Αρχική|Ας γνωριστούμε|Όροι Χρήσης|Πνευματικά Δικαιώματα|Επικοινωνία