Ποια είναι η θεμελιώδης φιλοσοφία και ποια είναι τα «εργαλεία» της θεραπευτικής μεθόδου «Ο καθρέφτης του σώματος»;

M.B.: Βασική φιλοσοφία αυτής της μεθόδου είναι ότι τα πάντα ξεκινούν στη συνειδητότητα. Εσύ είσαι αυτός που αποφασίζει τι συμβαίνει στη συνειδητότητά σου, τι επιλέγεις να σκέφτεσαι και τι επιλέγεις να νιώθεις. Αυτό έχει επίδραση στο σώμα σου και στη ζωή σου. Καθένας από εμάς έχει μία εσωτερική καθοδήγηση (τη διαίσθηση και το ένστικτό του), η οποία μας υπαγορεύει να κάνουμε αυτό που νιώθουμε ότι είναι σωστό και να μην κάνουμε αυτό που νιώθουμε ότι δεν είναι σωστό. Αυτό που σου υπαγορεύει η διαίσθησή σου είναι το βαθύτερο μήνυμα της αληθινής σου ύπαρξης και σωστό για κάθε επίπεδο της ύπαρξής σου!

Σύμφωνα με τη μέθοδο «Body Mirror System» το σώμα «διαβάζεται» σαν χάρτης συνειδητότητας, έτσι ώστε συγκεκριμένα συμπτώματα να αντικατοπτρίζουν συγκεκριμένες εντάσεις στη συνειδητότητα. Υπάρχει ένας «τρόπος ύπαρξης» που συνδέεται με κάθε σύμπτωμα και δεν είναι αυτό που «είναι» ο καθένας μας, αλλά αυτά που κάνουμε. Εάν θέλουμε να απελευθερώσουμε το σύμπτωμα, χρειάζεται να απελευθερώσουμε τον τρόπο ύπαρξης που δημιούργησε το σύμπτωμα, και μετά να «επιστρέψουμε» στον εαυτό μας. Γιατί εάν υπάρχει ένας τρόπος ύπαρξης συνδεδεμένος με κάθε σύμπτωμα, τότε υπάρχει και τρόπος ύπαρξης που δεν συνδέεται με κανένα σύμπτωμα! Και αυτός είναι ο πραγματικός μας εαυτός! Η διαδικασία της θεραπείας είναι η διαδικασία επιστροφής στον εαυτό μας, η διαδικασία κατά την οποία γυρίζουμε «σπίτι», στον αληθινό μας εαυτό.

Στην τεχνική «Body Mirror System» εργαζόμαστε με την ενέργεια, νιώθουμε την ενέργεια, κατευθύνουμε την ενέργεια και βλέπουμε τον εαυτό μας ως ενεργειακό σύστημα, έτσι ώστε να επαναφέρουμε την ισορροπία σε ενεργειακό πεδίο, να διώξουμε τις εντάσεις από τη συνειδητότητά μας και να επιστρέψουμε στη φυσική μας κατάσταση ολοκλήρωσης!

Πιστεύετε ότι ένας θεραπευτής χρειάζεται να ακολουθεί έναν συγκεκριμένο τρόπο ζωής (π.χ. συγκεκριμένη διατροφή, αποφυγή του αλκοόλ κ.λπ.);

M.B.: Αυτό που ανακάλυψα είναι ότι δεν έχει σημασία ποιος είσαι ή τι κάνεις, αλλά και ούτε ποιες είναι οι προσωπικές σου συνήθειες. Έχει τύχει στο παρελθόν να βρίσκομαι σε μια κατάσταση συνειδητότητας όπου δεν έχω απόλυτη διαύγεια ( π.χ. να έχω καταναλώσει λίγο αλκοόλ), και τότε να παρουσιαστεί η ανάγκη να κάνω θεραπεία. Η κατάσταση της συνειδητότητάς μου ποτέ δεν με έχει αποτρέψει από το να λειτουργήσω ως θεραπευτής. Θα σου πω μια μικρή ιστορία!

Ζω στην Κοπεγχάγη, όπου υπάρχει μια μικρή κοινότητα που ονομάζεται «Christiania». Κάθε χρόνο, λοιπόν, οι άνθρωποι της κοινότητας γιορτάζουν όλοι μαζί την παραμονή των Χριστουγέννων, διαθέτοντας δωρεάν γεύμα για όλους όσοι πηγαίνουν να γιορτάσουν μαζί τους. Κάποια Χριστούγεννα σκέφτηκα ότι θα ήθελα να πάω κι εγώ! Κι έτσι πήγα! Βρήκα μια θέση, έκατσα και άρχισα να μιλάω στον άνθρωπο που καθόταν δίπλα μου. Ο άνθρωπος αυτός αποδείχτηκε ότι ήταν θεραπευτής. Καθώς μιλούσαμε διατύπωσε την άποψη ότι εάν η θεραπευτική ενέργεια πρόκειται να περάσει μέσα από εσένα για να θεραπεύσεις κάποιον άνθρωπο, τότε θα πρέπει να κρατάς το «όχημα» αγνό. Αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να τρως συγκεκριμένο φαγητό και να μην καταναλώνεις αλκοόλ και τοξικές ουσίες. Εγώ απάντησα ότι δεν πιστεύω πως έχει σημασία τι κάνεις. Θεραπεύεις με την αγάπη και θεραπεύεις με την πρόθεση. Τότε είπα: «Κοίταξε τριγύρω σου. Οι περισσότεροι άνθρωποι εδώ σήμερα είναι σε μια κατάσταση μέθης και διασκέδασης. Ας φανταστούμε, λοιπόν, ότι σε αυτό το πάρτι κάποιος χρειάζεται θεραπεία. Εάν αποδεχτώ τη δική σου πραγματικότητα, αυτό το άτομο δεν πρόκειται να δεχτεί τη θεραπεία που χρειάζεται. Εάν καταλαβαίνεις τη δική μου πραγματικότητα, δεν έχει καμία σημασία τι έκανες πριν».

Όταν υπάρχει η ανάγκη για θεραπεία, το άτομο μπορεί να λειτουργήσει ως θεραπευτής και να δώσει σε κάποιον άλλο μια αποτελεσματική θεραπεία. Αυτό έχω βιώσει, αυτό πιστεύω και αυτός είναι ο τρόπος που δουλεύω!



Όνομα:
E-mail: