Συνεδρίες

  

Νευρο-Ρεφλεξολογία  

Θεραπεία μέσω των πελμάτων!

Η Νευρο-Ρεφλεξολογία είναι μια θεραπευτική μέθοδος, η οποία έχει ως σκοπό να αντιμετωπίσει τον πόνο και να αποκαταστήσει τη λειτουργικότητα του Νευρικού Συστήματος.

Πρόκειται για μια φυσική θεραπευτική αγωγή, καθώς δεν απαιτεί φαρμακευτική χορήγηση, ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί και συμπληρωματικά με άλλες μορφές θεραπείας, συμπεριλαμβανομένης και της φαρμακευτικής αγωγής. Βασίζεται στη γενικώς αποδεκτή αρχή ότι «το σώμα αντανακλάται σε τρισδιάστατη αναλογική κλίμακα στα πέλματα» και εφαρμόζεται μέσω χειρισμών με τα δάχτυλα των χεριών, από κατάλληλα εκπαιδευμένο θεραπευτή, σε απολήξεις νεύρων επί των άκρων ποδών του θεραπευόμενου.

Ο θεραπευτής ασκεί με την εξωτερική πλευρά του αντίχειρα του ειδικές πιέσεις πάνω σε μικρά σημεία που βρίσκονται στα οστά του πέλματος του θεραπευόμενου, διεγείροντας έτσι συγκεκριμένους αισθητικούς υποδοχείς και νευρικές απολήξεις που υπάρχουν εκεί. Τα σημεία αυτά ονομάζονται Νευρο-ρεφλεξολογικά σημεία και η διέγερσή τους μέσω των κατάλληλων πιέσεων προκαλεί την εκδήλωση ακαριαίας αντίδρασης στο νέυρο ή τη νευρική δομή των ιστών του σώματος που στοχεύουμε.

Τα νεύρα που διεγείρουμε είναι κλάδοι του ισχιακού νεύρου μέσω του οποίου μεταφέρονται τα μηνύματα στον νωτιαίο μυελό και εν συνεχεία στον εγκέφαλο ώστε και να ερμηνευθούν. Κατόπιν, μέσω του κεντρικού νευρικού συστήματος και σε συνεργασία με το ενδοκρινικό μας σύστημα εκκρίνονται οι κατάλληλες ουσίες και ορμόνες και τίθενται σε λειτουργία οι κατάλληλοι μηχανισμοί για την φυσική αποκατάσταση των διαταραχών.

 

Θεραπευτικές Ενδείξεις

Η τεχνική της Νευρο-Ρεφλεξολογίας μπορεί να αποτελέσει βασικό θεραπευτικό εργαλείο για την αποτελεσματική αντιμετώπιση σωματικών συμπτωμάτων όπως: Ο πονοκέφαλος, οι ημικρανίες, κάθε μορφής πόνος (χρόνιος ή οξύς) στη μέση, στην πλάτη και στον αυχένα, άλλα χρόνια μυοσκελετικά προβλήματα (π.χ. σκολίωση, κύφωση, λόρδωση, κήλη μεσοσπονδύλιου δίσκου), η ινομυαλγία, η χρόνια κόπωση, οι νευραλγίες, οι ριζίτιδες κ.ά.

 

 Ποιά η διαφορά με την Κλασική Ρεφλεξολογία;

Στην πραγματικότητα, η Κλασική Ρεφλεξολογία είναι μια μορφή Νευρο-Ρεφλεξολογίας. Έχει παρατηρηθεί όμως ότι τα ερεθίσματα κατά τη διάρκειά μιας συνεδρίας Κλασικής Ρεφλεξολογίας δεν είναι πάντα ακριβή και χαρακτηρίζονται ως διάχυτα. Επίσης, η Κλασική Ρεφλεξολογία δεν επιτρέπει τη δράση σε ένα και μοναδικό νεύρο ή μια νευρική δομή. Αντίθετα, η Νευρο-Ρεφλεξολογία δρα απευθείας σε ένα νεύρο ή σε μια νευρική δομή, άρα μπορεί να επέμβει και να ρυθμίσει τη λειτουργία τους.

Μέσω της Νευρο-Ρεφλεξολογίας έχουμε άμεση επίδραση στο μεγαλύτερο σύστημα ελέγχου του σώματος, το Νευρικό Σύστημα, κάτι που δεν μπορεί να επιτύχει η Κλασική Ρεφλεξολογία. Το Νευρικό Σύστημα είναι αυτό που ελέγχει όλα τα άλλα συστήματα του σώματος. Συλλέγει πλήθος πληροφοριών από τους αισθητηριακούς νευρώνες, ελέγχοντας και ρυθμίζοντας τις αποκρίσεις όλων των άλλων συστημάτων. Αυτό είναι πιο προφανές στο Κινητικό Σύστημα, όπου δεν υπάρχει μυς ο οποίος να ζεί ή να συσπάται χωρίς κάποιο νευρικό ερέθισμα. Το ίδιο ισχύει όμως και για άλλα συστήματα, πιο αυτόνομα, όπως π.χ. το Πεπτικό Σύστημα. Επομένως, η Νευρο-Ρεφλεξολογία αποτελεί ένα πανίσχυρο εργαλείο που επιτρέπει την παρέμβαση σε όλο το ανθρώπινο σώμα.    Αρχική|Ας γνωριστούμε|Όροι Χρήσης|Πνευματικά Δικαιώματα|Επικοινωνία