Συνεδρίες

    

Κρανιοϊερή Θεραπεία   

Ενισχύοντας τη φυσική μας άμυνα

alt

Πρόκειται για μια θεραπευτική μέθοδο, η οποία έχει ως σκοπό να αποκαταστήσει τη λειτουργικότητα του Νευρικού Συστήματος, ενισχύοντας τον φυσικό αμυντικό μηχανισμό του οργανισμού.

Η Κρανιοϊερή θεραπεία είναι μια ήπια μέθοδος, μέσω της οποίας μπορούμε να εκτιμήσουμε αλλά και να ενισχύσουμε την λειτουργικότητα του Κρανιοϊερού συστήματος, που αποτελεί το περιβάλλον μέσα στο οποίο υπάρχει και λειτουργεί ο εγκέφαλος και ο νωτιαίος μυελός. Η δυσλειτουργία αυτού του συστήματος προκαλεί αισθητικές, κινητικές ή νευρολογικές διαταραχές. Η Κρανιοϊερή θεραπεία διευκολύνει τον φυσικό αμυντικο μηχανισμό του σώματος μας, ώστε να αντιδράσει και να ενεργοποιηθεί ο μηχανισμός αυτόθεραπείας που διαθέτει κάθε οργανισμός.

Εφαρμόζεται μέσω ήπιων χειρισμών με τα χέρια και περιλαμβάνει απαλά αγγίγματα βάρους της τάξης των 5 γραμμαρίων από κατάλληλα εκπαιδευμένο θεραπευτή– στα κρανιακά οστά, στα οστά του προσώπου, σε όλη τη σπονδυλική στήλη μέχρι το ιερό οστό, και γενικότερα σε όλες τις περιοχές του σώματος όπου παρατηρείται περιορισμένη λειτουργικότητα.

alt

Θεραπευτικές Ενδείξεις

Η Κρανιοϊερή Θεραπεία μπορεί να αποτελέσει βασικό θεραπευτικό εργαλείο στην αποτελεσματική αντιμετώπιση συμπτωμάτων όπως είναι: Ο χρόνιος πόνος, οι αϋπνίες, η απώλεια όσφρησης/γεύσης, οι εμβοές, οι ημικρανίες, ο πονοκέφαλος, τα προβλήματα της κροταφογναθικής άρθρωσης, ο βρυγμός, το σπαστικό ραιβόκρανο, οι ορμονικές διαταραχές, η κατάθλιψη και οι συναισθηματικές διαταραχές. Στη συγκεκριμένη μέθοδο θεραπείας έχουν ανταποκριθεί θετικά, άτομα των οποίων τα συμπτώματα δεν έχουν αντιμετωπιστεί ικανοποιητικά από άλλες μορφές θεραπείας.

alt

 Υπάρχουν παρενέργειες;

Πρόκειται για μια από τις ασφαλέστερες θεραπευτικές προσεγγίσεις, καθώς βοηθάει ώστε το ίδιο το σώμα μας να αναστρέψει τη δυσλειτουργία και να αποκαταστήσει την προηγούμενη αρμονία. Παρενέργειες δεν υπάρχουν, ενώ μπορεί να συνδυαστεί και με άλλες μορφές θεραπείας, ενισχύοντας μάλιστα την αποτελεσματικότητα τους. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίας, ο θεραπευτής απελευθερώνει συγκεκριμένες περιοχές του σώματος του δέκτη, από τη συσσωρευμένη ένταση-ενέργεια εξαιτίας παλαιότερων ψυχικών-σωματικών τραυματικών εμπειριών. Η προσέγγιση αυτή ονομάζεται «Απελευθέρωση της Κυστικής Ενέργειας» ή αλλιώς «Απελευθέρωση των Ιστών» της συγκεκριμένης περιοχής.

alt

 Προσωπικά βιώματα κατά τη θεραπευτική διαδικασία

Κάθε οργανισμός βιώνει τη θεραπευτική συνεδρία διαφορετικά. Ο δέκτης μπορεί να αισθανθεί έντονη χαλάρωση και να κοιμηθεί κατά τη συνεδρία. Άλλες φορές, μπορεί να ανακληθούν μνήμες και να απελευθερωθούν συναισθήματα, ή ακόμα και να υπάρξει υπερβολική ομιλητικότητα. Πολλοί παραμένουν σιωπηλοί και απλώς επικεντρώνονται στη θεραπευτική διαδικασία, ακόμα και κατά την αξιολόγηση, ενώ κάποιοι άλλοι βιώνουν διάφορες αισθήσεις στο σώμα τους.

alt

 Ποια η συχνότητα της θεραπείας;

Η συχνότητα της θεραπείας εξαρτάται από τη γενική πορεία του ανθρώπου, τη χρονικότητα και την ένταση των συμπτωμάτων του. Παρ’ όλα αυτά όμως, υπάρχει ένα συγκεκριμένο θεραπευτικό πρωτόκολλο, το οποίο διαμορφώνεται ανάλογα με τις ανάγκες του δέκτη. Το πρωτόκολλο έχει ως εξής:

  • Την 1η Εβδομάδα πραγματοποιούνται 3 Συνεδρίες. 
  • Την 2η Εβδομάδα πραγματοποιούνται 2 Συνεδρίες. 
  • Την 3η Εβδομάδα πραγματοποιείται 1 Συνεδρία.
  • Μετά από 15 ημέρες, γίνεται 1 Συνεδρία και μετά από 1 Μήνα άλλη 1 Συνεδρία, για περίπου 6 Μήνες.

 

Οι συνεδρίες Κρανιοϊερής Θεραπείας διαρκούν περίπου 1 ώρα και πραγματοποιούνται στο χώρο μας. Για πληροφορίες ή ραντεβού επικοινωνήστε μαζί μας.

Εμπνευστής της Κρανιοϊερής θεραπείας είναι ο Αμερικανός Οστεοπαθητικός Ιατρός Dr. John Upledger, ο οποίος από το 1975 έως το 1983 που ήταν κλινικός ερευνητής και καθηγητής στο Michigan State University, έβαλε τις βάσεις της συγκεκριμένης θεραπευτικής προσσέγγισης. Στη συνέχεια ίδρυσε το Upledger Institute και μέσω αυτού διδάσκει την Κρανιοϊερή Θεραπεία σε θεραπευτές παγκοσμίως.

    Αρχική|Ας γνωριστούμε|Όροι Χρήσης|Πνευματικά Δικαιώματα|Επικοινωνία